آنچه در این مقاله میخوانید
پودر آویشن برای سرفه
مصرف پودر آویشن برای سرفه و سرماخوردگی معجزه میکند و در طب سنتی نیز بسیار به آن تاکید شده است .
خواص دارویی شگفت انگیز این گیاه موجب شده تا اکثر افراد از پودر آویشن در تهیه ی غذا و طعم دار کردن گوشت و مرغ استفاده کنند و در کنار آن از خاصیت دارویی این ماده بهره مند شوند. به همین علت آویشن به صورت برگ، پودر آویشن و عرق آویشن و… در بازار عرضه می گردد.
در این مطلب سعی داریم شما را با روش های مصرف پودر آویشن برای سرفه آشنا کنیم.
دلایل سرفه چیست؟
چندین عامل مانند خشکی هوای محیط، وجود ریزگرد ها، در تماس بودن با مواد شیمیایی در سرفه و مشکلات تنفسی نقش دارند. علاوه بر این استعمال سیگار و حتی در معرض دود سیگار قرار گرفتن در افزایش سرفه بی تاثیر نخواهد بود. حساسیت و آلرژی به ویژه در فصل های بهار و پاییز باعث خشکی در گلو و سرفه خواهد شد. در این موقعیت بهترین و فوری ترین درمان سرفه استراحت در خانه و خوردن دمنوش های گیاهی است تا خشکی گلو و التهابات ناشی از آن را برطرف سازد.
خاصیت ضد میکروبی و آنتی بیوتیکی این گیاه دارویی موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف متداول پودر آویشن برای سرفه و پیشگیری از سرماخوردگی مفید می باشد.
در روز های زمستانی رایج ترین دلیل سرفه، سرماخوردگی، آنفولانزا و یا کرونا می باشد که موجب عفونت ویرووسی، چرکی و همچنین التهاب لوزه ها خواهد شد. سرفه گاهی می تواند غیر قابل تحمل باشد به طوری که بلعیدن و خوابیدن و کارهای معمول روزانه را دشوار می سازد. ممکن است گاهی سرفه با خارش یا سوزش گلو و یا التهاب آن همراه باشد.
نحوه مصرف پودر آویشن برای سرفه
راه های متفاوتی برای بهره بردن از خاصیت های فراوان پودر آویشن برای سرفه وجود دارد. آسان ترین روش مصرف آویشن به عنوان ادویه و چاشنی در غذا است که علاوه بر تسکین سرفه و خاصیت دارویی، بسیار طعم غذا و یا سالاد را دلپذیر تر خواهد کرد.
برای افرادی که دارای سینوزیت حساس و چرکی هستند، بخور دادن با گیاه آویشن گزینه ی بسیار مناسبی جهت درمان است. در گذشته های دور برگ و ساقه ی آویشن خشک شده را جهت ضدعفونی کردن محیط می سوزاندند.
میل کردن دمنوش پودر آویشن برای درمان سرفه بسیار سریع تاثیر گذار است. اما اگر همراه با عسل طبیعی مصرف شود می تواند ناراحتی ناشی از درد گلو و سرفه را در هنگام بلعیدن خوراکی ها از بین ببرد. در ادامه به طرز تهیه دمنوش آویشن برای سرفه میپردازیم.
طرز تهیه دمنوش آویشن برای سرفه
- به میزان یک قاشق غذاخوری از پودر آویشن را همراه با ۲ لیوان آبجوش دم نموده و پس از ده دقیقه میل نمایید. در فصل های سرد مصرف دمنوش آویشن میتواند به درمان زکام و سرفه کمک کند. ( در این دمنوش میزان آویشن کاملا سلیقه ای است)
- این روش تهیه دمنوش آویشن برای سرفه به نسخه کریستوفر هابز (گیاه شناس) معروف است:
به میزان ۲ قاشق مرباخوری خرد کرده پوست لیمو. به همراه ۱ قاشق مرباخوری گیاه مریمگلی. نصف قاشق مرباخوری پودر آویشن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش بخیسانید. سپس آب نصف یک لیمو شیرین و یک قاشق غذاخوری عسل را به آن اضافه نموده و روزی دو یا سه بار آن را میل نمایید. تاثیر آن را در تسکین سرفه به سرعت مشاهده خواهید کرد.
با یاد داشتن این 2 مورد طرز تهیه دمنوش آویشن برای سرفه میتوانید در زمانی که به این دمنوش نیاز دارید از آن استفاده کنید و از آن لذت ببرید.
خواص پودر آویشن برای سرفه
پودر آویشن با توجه به خواص آنتی سپتیک و آنتی بیوتیکی که داراست تاثیر بسزایی در درمان مشکلات تنفسی و سرفه دارد.
تامین ویتامین های ضروری بدن در طول روز ممکن است یکی از دغدغه های شما هم باشد که گیاه آویشن میتواند منبع خوبی برای تامین آنها باشد زیرا این گیاه سرشار از ویتامین های A و C است.
در ساختار گیاه آویشن مقادیر بسیاری تیمول و کارواکرول وجود دارد که موجب می شود خاصیت ضدعفونی کننده و ضد باکتری فراوانی داشته باشد که در نتیجه مصرف آن برای درمان عفونتهای تنفسی و سرفه در زمان خشکی و آلودگی هوا بسیار مفید است.
از خواص پودر آویشن می توان به ضد التهابی و خلط آور بودن آن اشاره کرد که مداومت در مصرف آن هنگام مبتلا شدن به آلرژی و عفونت های ویرووسی تا حد زیادی چرک گلو را از بین برده و موجب تسکین سرفه های شدید خواهد شد.
این نکته را در نظر داشته باشید که خرید آویشن با کیفیت و اصل، لازمه تاثیر استفاده از آن است و باید این محصول را از فروشگاه های معتبر تهیه نمایید.
چای آویشن برای چی خوبه؟
خوشبختانه آویشن سرشار از خواص فوق العاده برای سلامتی است. مصرف چای آویشن موجب تسکین سرفه و آنفولانزا و برطرف کردن گرفتگی بینی خواهد شد، دردهای شکمی و انقباضات دوران قاعدگی و عفونت زنانه را تسکین می بخشد. استفاده از این چای به دلیل مدر بودن ( ادرار آور) کلیه و مثانه را پاکسازی می کند.
نوشیدن و غرغره کردن دم کرده ی پودر آویشن برای سرفه و همچنین آفت و بوی بد دهان بسیار کمک خواهد کرد.
با مصرف چای آویشن میتوانید طبع خود را متعادل سازید زیرا آویشن طبع گرم و خشکی دارد و مصلح خوبی برای غذاهای سرد است.
چه میزان پودر آویشن در روز می توانیم استفاده کنیم؟
مصرف بی رویه ی آویشن در طول روز با توجه به طبیعت گرم و خشکی که دارد میتواند برای افراد گرم مزاج ایجاد آلرژی و خارش در بدن شود.
البته سن مصرف کننده، طبیعت بدن فرد، زمان مصرف چای آویشن (روز یا شب بودن) اهمیت دارد. اما در حال حاضر اطلاعات کافی علمی برای دوز مصرف گیاه آویشن وجود ندارد و خود فرد به صورت تجربی متوجه میزان مصرف آن خواهد شد.
جهت بهره مندی از خواص این گیاه در حد اعتدال، میتوانید یک لیوان دم کرده ی پودر آویشن را در طول روز مصرف نمایید.
نکته:
در صورت داشتن سرفه همراه با این علائم حتما به پزشک مراجعه نمایید:
- تب شدید و لرز
- وجود خون در بزاق یا مخاط
- تهوع یا استفراغ
- مشکل تنفسی
- گوش درد